Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Ajax blammeert zich in Amstelcup tegen Willem II: 1-0
21 april 2005

De finale van de Amstel Cup wordt een Brabants onderonsje. Nadat woensdag PSV Feyenoord in de Kuip aftroefde, klopte Willem II op eigen veld Ajax. Nadat Ajax bijna de hele eerste helft gedomineerd had maar verzuimde de kansen af te ronden, was het Caluwé die slecht verdedigen van de Amsterdammers in de 38e minuut afstrafte met de enige goal van de wedstrijd. In de tweede helft ontbeerde Ajax het nodige geluk met een schot op de lat en twee ballen die van de lijn werden gehaald. Door de winst is Willem II verzekerd van Europees voetbal. 


Omwisselbiljet en seizoenkaart ophalen

Wisselen, wisselen en nog eens wisselen

Eerst maar eens een paar biertjes in de zon

In de bus nog maar eens lekker  lezen over het getob in Rotterdam

Het ontvangstcomitee

Mooie vrouwelijke stewards die lekker fouilleren

Kennelijk verwachte men eigenlijk een andere tegenstander

Even nog nabijten naar burgemeester Opstelten van Rotterdam


Veel banderies op het uitvak

Wij kregen hier eerder flinke boetes voor!

De line-up

Ajax had het overwicht, hoewel ook de Amsterdammers bepaald niet briljant speelden. Maar waar Ajax de beste kansen kreeg, met name door het herhaaldelijk op rechts doorstomen van Heitinga, die de geblesseerde Trabelsi verving, daar was het de thuisploeg die toesloeg. De Tilburgers veroverden de bal op het middenveld en uiteindelijk kwam die van rechts voor. Hoewel de bal lang onderweg was, stond de verdediging van Ajax niet goed opgesteld, waardoor Caluwé ongehinderd kon scoren. 

Dat was een domper, maar een veel grotere domper zou nog volgen. Maxwell ging op links door, ontweek een sliding van een speler van Willem II, maar kwam verkeerd neer. Het zag er bepaald niet goed uit en de eerste indruk is dat het om afgescheurde kruisbanden gaat. Daar is hij zo'n zes maanden zoet mee. Hij werd vervangen door de jonge en onervaren Emanuelson. Daarmee werden de zorgen voor trainer Blind in verdedigend opzicht alleen maar groter. 

In de tweede helft schoot Willem II duidelijk beter uit de startblokken, zodat het een levendige wedstrijd werd, zonder echt hoogstaand te worden. Geen van beide ploegen kregen echt uitgespeelde kansen. Tot de 71e minuut, toen de net in de ploeg gekomen Charisteas bijna doeltreffend was. Moens redde op de lijn, stompte de bal naar Pienaar. Zijn inzet werd vervolgens door Struyk van de lijn gehaald. Twee reddingen op de lijn binnen een halve minuut derhalve. Het gaf weer wat hoop in de Amsterdamse gelederen. Amper vijf minuten later was Charisteas weer dichtbij een doelpunt, maar wederom werd het doel met kunst en vliegwerk schoon gehouden. En na een schot van Sneijder, dat door Moens werd tegengehouden, schoot Mitea op de lat. Kortom, het leek wel of de bal er doodeenvoudig niet in mócht. En dus bleek de treffer van Caluwé goed voor Europees voetbal. 

Blind teleurgesteld na uitschakeling
Ajax-trainer Danny Blind reageerde na afloop van de verloren halve bekerfinale tegen Willem II (1-0) teleurgesteld. ,,In de tweede helft hebben we vier honderd procent kansen niet benut. Als je zoveel kansen mist, dan ligt je eruit. Schijnbaar was het ons vanavond niet gegeven. We begonnen het duel nog wel aardig, maar werden gedurende de wedstrijd steeds slordiger. "

De enige 'prijs' die Ajax nu nog rest is de tweede plaats in de competitie, die recht geeft op een plaats in de voorronde van de Champions League. Door een slechte reeks van AZ, hebben de Amsterdammers die positie inmiddels in handen.
Ryan Babel kwam er ook niet door tegen de stugge Tilburgers

En als je zelf niet scoort dan is het een gegeven dat de tegenstader dat dan wel doet

En zo ging ook de bekerfinale aan de neus voorbij

Halve finale Amstelcup
Willem II-Ajax 1-0 (1-0)

1-0 Caluwé ('38)

Arbiter: Luinge
Toeschouwers: 14500
Geel: Zdenek Grygera

Opstelling Ajax
Hans Vonk, Johnny Heitinga, Julien Escudé, Zdenek Grygera, Maxwell ('44 Emanuelson), Nigel de Jong, Hedwiges Maduro ('71 Angelos Charisteas), Wesley Sneijder, Steven Pienaar, Ryan Babel ('85 Yannis Anastasiou), Nicolae Mitea

Opstelling Willem II
Moens, Wau, v.d.Struijk, v.Mosselveld, v.d.Haar, Victoria, Caluwé, Smit, Reuser, Ceesay ('87 Denissen), Redan ('80 Lepoint)

Kijk hier voor een fotoverslag van de wedstrijd van de AFS

 

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2005 WWW.AJAXF-SIDE.NL