Terug naar de startpagina! www.ajaxf-side.nlTerug naar de vorige pagina!Utrecht dankt JC-Schaal aan gulheid Ajax: 2-3
8 augustus 2004
FC Utrecht heeft ten koste van landskampioen Ajax de negende Johan Cruijff Schaal opgeŽist in de Amsterdam ArenA. Na een weinig sprankelende eerste helft, bracht de strijd tussen de prijswinnaars het nodige spektakel. In 45 minuten na de onderbreking vielen zes treffers. Held van de avond werd de JUtrechtse debutant Hans Somers, die een korte invalbeurt opsierde met twee treffers. Slechts een handjevol Utrechtfans kon hiervan echter genieten want de Domstedelingen hadden het massaal af laten weten.

De traditionele opening van het nieuwe voetbalseizoen werd deze jaargang vooral gekenmerkt door een landskampioen die de Schaal niet leek te willen binnenslepen. Tot twee toe kwam de thuisploeg voor, maar liet de bekerhouder steeds terugkomen.Controle
In de eerste helft controleerde de gastheer weliswaar het duel, van echt gevaar was geen sprake. Ajax speelde op balbezit, kreeg grip, maar wist de defensievere Domstedelingen niet in verlegenheid te brengen. Oog in oog met Van der Vaart, tikte Joost Terol de bal nog weg van de voet, voordat de Amsterdamse aanvoerder kon uithalen. Later was Ibrahimovic nog op eigen kracht tot twee keer toe kansrijk, maar een treffer bleef uit voor de landskampioen.

Veel sfeer in de ArenA voorafgaand aan het duelWesley Sonck verwerkt de telleurstelling
De bekerhouder, die het initiatief liet aan de gastheer, was voor de rust dichterbij de opening. Spits Calabro kreeg zijn voet niet tegen de bal na een fraaie aanval van Utrechtse makelij. Broerse lanceerde de opgekomen linksback Shew-Atjon op fraaie wijze, wiens voorzet een betere behandeling verdiende.

Broeierig
De in een laag tempo gespeelde eerste helft kreeg een opmerkelijk vervolg. Bijgekomen van 45 minuten voetbal in de broeierige ArenA, wekten beide prijswinnaars van 2003/ '04 toch de intentie de ouverture van de huidige jaargang op te willen sieren met de Schaal.

Eerst reageerde Nigel de Jong alert, toen Stefaan Tanghe en Darl Douglas de bezoekers op voorsprong dreigden te gaan schieten. Vrijwel direct was het Pienaar die de Amsterdamse nul van het scorebord haalde. Het van richting veranderde schot was volgens vlaggenist Rutgers de lijn gepasseerd, tot ongenoegen van de nieuwe Utrechtse nummer een tussen de palen Joost Terrol.

Rood
Een incident vlak na de openingstreffer gaf de vorstelijke positie van de thuisploeg een wat wankel karakter. Tom Soetaars werd voor natrappen van het veld gestuurd bij een opstootje waar Utrechtenaar Jean Paul de Jong ook bij was betrokken, maar die ging wonderwel vrijuit. Het personele overwicht binnen de lijnen bracht de balans weer terug, die helemaal gestalte kreeg toen centrale verdediger Schut een corner binnenkopte van Van den Bergh: 1-1.

Toch leek Wesley Sneijder de leeggeknokte Utrechtenaren de genadeklap uit te delen met een fraaie treffer in de 79e minuut. Opzichtig wees de international, die genoegen moest nemen met een invalbeurt, naar de bank na zijn goal. Zijn branie bleek voorbarig.

Twee goals van de ware held van de partij, de van Trabzonspor overgekomen Belg Hans Somers, leidden namelijk het feestje in voor de in geringe getale afgereisde Utrechtse aanhang die het massaal af had laten weten. Het toetje, een treffer van de in Amsterdam opgeleide Darl Douglas, moet extra bitter gesmaakt hebben voor de gulle Amsterdamse gastheer.

Johan Cruijff Schaal

Ajax-FC Utrecht 2-3 (0-0)
1-0: 51. Steven Pienaar (AJA)
1-1: 72. Alje Schut (FCU)
2-1: 80. Wesley Sneijder (AJA)
2-2: 87. Hans Somers (FCU)
2-3: 90. Hans Somers (FCU)
2-4: 95. Darl Douglas (FCU)

Voor een compleet fotoverslag: Ajax Foto Side

Mail dit artikel naar een vriend/vriendin:

Klik hier voor eerdere  nieuwsfeiten

Copyright©2004 WWW.AJAXF-SIDE.NL